1399/10/7 یکشنبه
درخواست تغییر رشته و ثبت در گلستان

شرایط تغییر رشته در دانشگاه پیام نور:

🔸گذراندن ۱۲ واحد درسی با معدل بالای ۱۲

- نکته ۱: دانشجویان زیرگروه‌های ریاضی و تجربی به کلیه رشته‌ها می‌توانند تغییر رشته بدهند.
 نکته ۲- دانشجویان زیرگروه انسانی فقط به رشته های انسانی میتوانند تغییر رشته دهند.

🔹برای تغییر رشته معدل با احتساب دروس افتاده باید بالای ۱۲ باشد.

🔺 دروس حفظ جز سی، ارزش‌های دفاع مقدس و حقوق شهروندی جزو ۱۲ واحد لازم برای تغییر رشته محسوب نمی‌شود.(معدل کل بدون نمره این دروس باید بالای ۱۲ باشد)
🔸دانشجویی که درخواست تغییر رشته میدهد باید در سنوات باقی مانده بتواند در رشته جدید فارغ التحصیل شود. سنوات دانشجو از ابتدای ورود به دانشگاه حساب می‌شود.
🔺گذراندن دروس دانش پذیری برای دانشجویان دوره های فراگیر متقاضی تغییر رشته الزامی است.
🔺دانشجو باید درخواست تغییر رشته به یکی از رشته های موجود در مرکز خود بدهد.
🔹دروسی که دانشجو در رشته قبلی گذرانده در صورت مشترک بودن سرفصل‌ها با رشته جدید معادل سازی می‌شود.
🔹دروسی که دانشجو از سایر دانشگاه‌ها معادل سازی کرده است جزو ۱۲ واحد لازم برای تغییر رشته حساب نمی‌شود.(باید ۱۲ واحد در دانشگاه پیام نور مرکز تحصیل گذرانده شود.)
🔺این دانشجویان باید انتخاب واحد ترم آینده را پس از بررسی و ثبت رشته جدید انجام دهند.

⚠️در مقطع #کارشناسی_ارشد تغییر رشته امکان پذیر نیست. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برای تحصیل در رشته‌ ای دیگر باید مجددا در آزمون ورودی دانشگاه شرکت نمایند.

الف- دانشجویان گروه آزمایشی علوم انسانی و هنر در صورت ‏گذراندن حداقل 12 واحد درسی با معدل 14 و بالاتر می توانند در داخل ‏دو گروه آزمایشی علوم انسانی و هنر در مرکز/واحد محل تحصیل تغییر ‏رشته دهند.‏
ب- دانشجویان گروه آزمایشی علوم ریاضی و علوم تجربی با ‏گذراندن حداقل 12 واحد درسی با معدل 14 و بالاتر می توانند به کلیه ‏رشته های فعال در مرکز/واحد محل تحصیل تغییررشته نمایند.‏
ج- در صورتی که رشته مورد نظر دانشجو در مرکز ارائه نمی گردد ‏پس از کسب شرایط تغییر رشته می‌توانند تقاضای مهمان دائم به مرکز ‏مجری رشته نمایند.‏
تذکر مهم1: رشته مهندسی معماری با شرایط بند  ب مورد بررسی ‏قرار می‌گیرد.‏
تذکر مهم2: دانشجویانی که بصورت مهمان دائم تحصیل می‌کنند، ‏می‌توانند در همان مرکز از شرایط تغییر رشته استفاده نمایند.‏

با توجه به درخواست‌های فراوان دانشجویان در دوره‌ی کارشناسی برای تسهیل شرایط تغییر رشته، حد نصاب شرط معدل برای این مهم، از ۱۴ به ۱۲ کاهش پیدا کرد.
متقاضیان می‌توانند در زمان تعیین‌شده در تقویم آموزشی با مراجعه به کارشناسان آموزش در این‌خصوص اقدام نمایند